3 Kasım 2008 Pazartesi

katil piton 04112008

Ağaçta bekleyen papağana sinsice yaklaşan piton yılanı, önce talihsiz hayvanı sıkarak öldürdü sonra da yavaş yavaş yuttu.

Pitonun bir papağanı yutma anı Avusturalyalı fotoğrafçı Cindy Lane tarafından kare kare görüntülendi. Dehşet verici olay ünlü fotoğrafçının arka bahçesinde gerçekleşti. Ağaca tüneyen papağana usulca yaklaşan yılan, önce hayvanı sıkarak cansız bırakıyor, ardından da sindire sindire yutuyor.

Fotoğrafçı Lane, olayı fark ettiğinde zavallı papağanı kurtarmak için hamle yapmak istediğini ancak kurtarmak için geç kaldığını söyledi. Lane pitonun papağanı yutmasının iki saat sürdüğünü de belirtti.

DÜNYADAN KISA KISA...

HOLLANDA'DA ENDİŞELENDİREN BİR TATBİKAT
Hollanda'da, deniz seviyesinin yükselmesi halinde olası su baskınlarına karşı ülkenin ne ölçüde hazırlıklı olduğunu görmek ve baskın durumunda alınacak önlemleri gözden geçirmek amacıyla on binlerce kişinin katılımıyla tatbikat yapılıyor. Tatbikat, Kuzey Denizi'nden karaya doğru esecek çok kuvvetli bir kasırganın ardından deniz seviyesinin aniden yükselmesi varsayımından hareketle su baskınının ilk etkileyeceği alanları kapsıyor.

40 TON ESRAR
Afganistan'ın güneyindeki Kandahar'da 40 ton esrar ele geçirildi. Amerikalı ordu sözcüsü Yarbay Walter Matthews, esrarın, Afgan ve koalisyon kuvvetlerinin bugün düzenlediği operasyon sırasında ele geçirildiğini söyledi. Afgan yetkililer de, esrarın Nava Kili köyündeki bir yapının bodrum katında bulunduğunu, operasyonun, Amerikan helikopterlerinin desteğiyle yapıldığını belirttiler.

ÜRDÜN'DE HER YIL 500 ÇOCUK TECAVÜZE UĞRUYOR İDDİASI
Ürdün'de bir adli tabip, ülkede her yıl 500 çocuğun tecavüze uğradığını öne sürdü. Ürdün Ulusal Adli Tıp Merkezi'nde çalışan Isra'a Tavalbe, yaptığı araştırma sonucunda bu rakama ulaştığını ve tecavüz edilen çocukların çoğunun erkek olduğunu söyledi. Tecavüzcülerin genellikle sokakta oynayan erkek çocuklarını gözlerine kestirdiklerini belirten doktor, bu sebeple ülkedeki pekçok ailenin kızlarının dışarda oynamasına izin vermediğini söyledi. Tavalbe, Ürdün'de, bekaretin korunması kaygısıyla sadece kızlara tecavüzün cezasının olduğunu da sözlerine ekledi.

AFRİKA, KOLERADAN KIRILIYOR
Mozambik ve Zimbabve'de çoğu çocuk 49 kişinin koleradan öldüğü bildirildi. Sağlık yetkilileri, Mozambik'in merkezindeki Manica'da, büyük bölümü 14 yaşın altında 40 kişinin, Zimbabve'nin başkenti Harare'de de 9 kişinin koleradan hayatını kaybettiğini belirtti. Mozambik il sağlık direktörü Quinhas Fernandes, son dört günde 40 kişinin koleradan öldüğünü ancak sayının artabileceğini söyledi. Fernandes, 130 kişinin de hastanede tedavi gördüğünü kaydetti. Zimbabve Sağlık Bakanı David Parirenyatwa da, 9 kişinin hayatını kaybettiği Harare'de ciddi bir kolera salgınıyla karşı karşıya olduklarını ve hastalıkla mücadele için gerekli çalışmaların yapıldığını açıkladı.

BUGÜN EN BÜYÜK HEYECAN BİR JAPON KASABASINDA
Japonya'nın Obama kasabası, ABD Başkanlığı için yarışan Demokrat Partili adaşı Barack Obama için gün sayıyor. Adaşlık, balıkçılıkla geçinen bir kasaba olan Obama'ya yeni bir heyecan getiriyor. Seçim sürecini takip eden ve seçim gecesi nefeslerini tutarak sonucu bekleyecek olan Obamalılar, sonuçların açıklanmasının ardından büyük parti yapmayı planlıyor. Obama'nın başkan seçilmesini uman kasaba sakinleri, seçildikten sonra Obama'nın kasabalarını ziyaret etmesini bekliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder