15 Temmuz 2009 Çarşamba

Yelda Baler - Zayende Travel

Diğer programlar için lütfen ZAYENDE TRAVEL 'a ulaşın.
 

 

UYGULAMALI FOTOĞRAF ATÖLYESİ

ORTAKÖY'DE FOTOĞRAF AKŞAMLARI

22 TEMMUZ ÇARŞAMBA

 

İstanbul Boğazı'nda bir dönem padişahların sayfiye yeri olan Ortaköy'de bir akşam üzeri bir grup fotoğraf yolcusu bir araya gelip fotoğrafın peşine düşecek yine. Güneşin kollarını zayıflattığı saatlerde kahvelerin, camiinin, satıcıların, insanların fotoğraflarını çekecek ve hava kararırken heyecanımız daha da artacak. Çünkü ışıklandırılan Ortaköy Camii, Esma Sultan Yalısı ve Boğazköprüsü içimizi şenlendirmeye devam edecek.



Gün batımında güneşe karşı çekeceğimiz fotoğraflarda silüet çekmenin inceliklerini öğreneceğiz. Güneş battıktan sonra yapılan çekimlerde ışığın kontrolü önemlidir. Işığa fazlasıyla duyarlı digital makinelerde analog makine tadında gece fotoğrafı çekmek için çalışmalar yapacağız.
a
 a
aa
 Program detayları için tıklayın...
a
   
aa  
GÖKÇEADA'DA MAVİ SULAR
17-19 Temmuz / 24-26 Temmuz
 
Eskilerin İmroz diye andığı, Ege Denizinin kuzeybatısında nefis denizi, sessiz koyları, insanı içine çeken güzelliğe sahip Gökçeada'ya gidiyoruz. 
 
Turkuaz renkli denizinin tadını çıkarırken Zeytinli Köyü'nde, Dereköy ve Tepeköy'de yaşamlara tanıklık edecek, keyiflenecek, sokaklarında yürüyecek, Gökçeadalılarla sohbetler edeceğiz. Tepeköy'de Barba Yorgo'nun şaraplarını tadarken bize öyküler anlatmasını isteyeceğiz. Adayla neredeyse özdeşleşmiş Madam'ın Dibek Kahvesinde kahvemizi yudumlayacağız.  Hristo'da sakızlı muhallebi yiyeceğiz.
a
a
a

DOĞU'NUN KENTLERİ

 Özcan Yurdalan'la

KÜLTÜRLERE YOLCULUK

DOĞU ANADOLU

 31 Temmuz 9 Ağustos

 

Hattuşaş, Çorum, Amasya, Yeşilırmak, Erzurum, Kars, Ani Harabeleri, Iğdır, Doğu Beyazıt, İshakpaşa Sarayı, Muradiye Şelalesi, Van, Akdamar Adası, Tatvan, Nemrut Krater Gölü, Ahlat, Bingöl, Bitlis, Yüzer Ada, Divriği, Sivas

 

Doğu'nun kentlerine büyülü bir yolculuk yapıyoruz. Tarih, coğrafya, sokaklar, çarşılar, yaşamlar, destanlar, yöresel yemekler, kısacası doğu'nun tüm lezzetlerini yaşamaya gidiyoruz.

   
BAYRAMDA Özcan Yurdalan'la          
FIRAT VADİSİ'NDEN DİCLE VADİSİ'NE
KÜLTÜRLERE YOLCULUK
GÜNEYDOĞU ANADOLU    
18-27 Eylül
 
Fırat Vadisi-Zeugma-Birecik-Kelaynaklar-Halfeti- Rumkale, Savaşan, Su Altındaki Köyler-Urfa-Balıklı Göl- Dergah-Eski Kent Dokusu-Urfa Çarşısı-Harran-Mardin-Deyrul Zaferan-Midyat-Mor Gabriel-Dicle Vadisi-Hasankeyf-Diyarbakır-Tekne İle Baraj Geçişi- Nemrut Dağı Milli Parkı-Kommagene-Eski Kahta-Arsemia-Cendere-Nemrut Höyüğü'nde Gün Doğumu ve Günbatımı-Antep
   
   
MAVİ YOLCULUK
Fethiye-Kekova-Fethiye
Fethiye, Gemile Adası, Myra, Kalkan, Patara, Kaş, Kekova, Kaleköy
7 gece 8 gün
"Mavi gezi bir rüyadır, görülmemiş"
Bedri Rahmi Eyüboğlu
 
"Mavi Yolculuk", Ege ve Akdeniz'in masmavi sularında, doğayla, tarihle içiçe yaşamaktır. Ortak yaşamayı, yardımlaşmayı, saygılı olmayı hatırlamaktır. "Mavi yolculuk", bir yaşama kültürüdür ve "Mavi Yolcu" için önemli olan bu kültürü yaşamak ve sürdürmektir.
 
Bu yolculukta da denizden olduğu kadar karadan da Mavi Yolculuk yapacağımızı söylemek mümkün. Kıyı kasabalarına demir attığımızda hem limanları dolaşacak hem antik kentleri göreceğiz.
a
a
a
BAYRAMDA 
"İKİ DENİZ ARASINDA"
DATÇA
18-22 Eylül
Datça, Eski Datça, Ovabük, Hayıtbükü, Palamutbükü, Knidos, Selimiye
 gidiş dönüşte Yenikapı-Mudanya Feribotu kullanılmaktadır.
 
Rüzgâr, bıkıp usanmadan ikibin beşyüz yıllık bir tarihi mırıldanır Knidos'da. Mavi sulardan gelen esintiler, iyot kokusu ilk Knidos'un sütunlarına çarpar, tiyatrosuna uğrar, tepelerine çıkar. Anadolu'nun kuzeyinden Ege'ye gelen Dorlar'ın denizi aşıp Knidos'a yerleşirler ve denizi selamlayan bir yerde Knidos'u kurarlar. Kentin güzelliğine güzellik katan Afrodit heykeli ve Knidos Arslanı ne yazık ki yerlerinde değiller. Yine de iki denizin kavuştuğu noktada, Knidos'u gezmek, fotoğraflamak size unutamayacağınız anılar kazandıracaktır.
Bizler de bayram tatilinden yararlanarak yazın kapanışını DATÇA'da yapalım istedik. Datça'dan Knidos'a kadar koyları gezecek, tekne turu ile Selimiye'ye geçecek ve denizin tadını çıkaracağız. Balığın ve deniz mezelerinin en lezzetlilerini Datça'da yiyeceğiz.
 
NAMASTE INDIA
HİNDİSTAN'A BİR DÜŞ YOLCULUĞU
2-12 Ekim 

Delhi 2 - Jaipur 2 - Ajmer - Pushkar 1 - Jaisalmer 2 - Agra 1

Hindistan'ın Rajastan bölgesine rengarenk bir düş yolculuğuna çıkıyoruz. DELHİ, AGRA, Şah Cihan'ın sevdiği kadın Şah Banu için yaptırdığı efsanevi yapıtı TAC MAHAL,  Pembe şehir JAIPUR, gölün kıyısında PUŞKAR, müslüman kent AJMER'e yol alıyoruz ve çölün çiçeği, kum kent JAISELMER . Her anı birbirinden farklı, renkli, düşleri bol bir yol hikayesi yaşamak için yine yollardayız. Düş yolculuğuna çıkarken iç yolculuğumuz da peşi sıra gelecek.
Program detayları için tıklayın...
 


Windows Live™ Photos ile fotoğraflarınızı kolayca paylaşımı. Sürükle bırak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder