3 Kasım 2008 Pazartesi

uluorta konusmasi herkesi rahatsiz ediyor

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tahliyenin ardından Hüseyin Üzmez’in televizyonlarda yaptığı konuşmaları eleştirdi. Şahin, "Zannediyorum bir kız çocuğumuza cinsel istismarda bulunulması, bu nedenle görülen davanın kamuoyu vicdanında açtığı yaradan ziyade, sanık durumundaki kişinin uluorta konuşarak mütedeyyin insanları rahatsız edici açıklamaları" dedi.

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’i tahliye ettiren Adli Tıp raporunu hazırlayan görevliler hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Şahin, Üzmez’i yayına çıkaran televizyonlara tepki gösterirken, Üzmez’in, müslümanlık adına uluorta konuşarak, mütedeyyin insanları rahatsız ettiğini söyledi.

İnceleme başladı

/_np/0749/6750749.jpgŞahin dün Hákimevi’ndeki konferansa gelişinde, Üzmez’in tahliyesine neden olan Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi görevlileriyle ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığı soruları üzerine, "İnceleme başlattık. Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüz bir inceleme başlattı. İnceleme için benim onayım gerekmiyor. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’müzün onayı ile böyle bir inceleme başlatıldı" dedi. Bir gazetecinin, "İnceleme, raporu veren Adli Tıp görevlileri hakkında değil mi?" sorusu üzerine Şahin, "Evet. Basında çıkan bir takım iddialar var. Bu iddiaların araştırılması için Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’müz bir inceleme yapıyor" dedi. Şahin, "Üzmez olayında siz de Devlet Bakanı Nimet Çubukçu gibi konunun takipçisi olacak mısınız" sorusu üzerine, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Kamuoyunun gündeminde bu kadar yer almış olması ve kamuoyunun vicdanını rahatsız etmesini ben anlayışla karşılıyorum. Zannediyorum, bir kız çocuğumuza cinsel istismarda bulunulması, bu nedenle görülen davanın kamuoyu vicdanında açtığı yaradan ziyade, sanık durumundaki kişinin ulu orta konuşarak mütedeyyin insanları rahatsız edici açıklamaları. O nedenle televizyonlarınızın bu kişiyi programlara çıkarmak gibi bir zorunluluğu var mı? Müslümanlık adına muazzez dinimizi ve buna inananları rencide eden, bu cümleleri sarf eden bu kişiyi kamuoyu önüne çıkartmakta isabet görmüyorum. Nimet Çubukçu Hanım, bir kız çocuğunun cinsel istismara uğraması nedeniyle görülmekte olan davada verilen rapor ve bunun sonucu sanığın serbest bırakılması karşısında haklı bir tepki göstermiştir. Kendisini anlayışla karşılıyorum. Kaldı ki Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı, görülmekte olan bu davada aynı zamanda müdahildir. Tabi ki haklarını kullanacaklardır.

Müdahale yok

Bu bir yargı sürecidir. Tutuklayan yargıdır, tahliye eden yargıdır. Yargı organlarına ve yargıçlarımıza "Neden tutukladın, niye serbest bıraktın" diye bir soru soramam Adalet Bakanı olarak. Çünkü yargı bağımsızdır." 

SHÇEK müdahil olabilecek mi

BURSA’da 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Hüseyin Üzmez’in yargılandığı Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Ünal, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün davaya müdahil olma isteğine duruşmada karar verileceğini söyledi. Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman da bu kararın usul olarak doğru olduğunu söyleyerek, "Önceden açıklanması ise yanlış olmaz. Mahkeme aralık ayında yapılacak duruşmada mağdur olan B.Ç.’nin velayeti ailesinde olduğunu için Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ve bizim yapacağımız müdahil başvurusuna olumsuz yanıt verebilir" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder