6 Eylül 2008 Cumartesi

2007 Genel Secimlerinde Yolsuzluk

Tarladan oy pusulaları çıktı!
Kadıköy'de boş bir arsada, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde kullanılmış oy pusulaları bulundu.
05 Eylül 2008 Cuma 16:23
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, oy pusulalarının bulunduğu Yeni Sahra'daki arsada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, partisinin İstanbul İl Başkanlığına gelen bir ihbar üzerine durum tespiti için buraya geldiklerini söyledi.

Tamaylıgil, olay yerinde 22 Temmuz seçimlerine ait bir kısmı yanmış, kullanılmış oy pusulalara bulunduğunu belirterek, ''Birileri, halkın namuslu oylarının gerçek sonuçlarının ortaya çıkmasını istemiyor. Seçim sonuçları halen tartışılırken kullanılmış oy pusularının burada bulunması gerekmiyordu. Oy pusulaları gerektiği yerde bulunmalıydı. Seçim sonuçlarından rahatsızlık duyan ve korkanlar bu tür yollara başvuruyorlar. Burada tespitleri yapıp tutanak tuttuktan sonra Cumhuriyet Savcılığına başvuracağız'' dedi.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Uğur Afacan da AK Parti'nin oylarının yüzde 46 olmadığının bir kez daha ortaya çıktığını savunarak, ''Boş arazide bulunan oy pusulalarındaki oyların yüzde 98, hatta 99 CHP'ye ait'' iddiasında bulundu.

Afacan, ihbarı yapan kişinin çok sayıda oy pusulası bulduğunu, ancak kimsenin ilgilenmemesi nedeniyle birçoğunu geri dönüşüm kutusuna attığını söylediğini ifade ederek, çevrede 3 bine yakın oy pusulası bulunduğunu öne sürdü.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder