24 Ekim 2008 Cuma

genc turk erkeklerine para kaptirmayacağım sozlesmesi

Şaşırtan sözleşme

24 Ekim 2008
Ender TÜRKKAN/ MARMARİS, (Muğla)(DHA)
Şaşırtan sözleşme: Genç Türk erkeklerine para kaptırmayacağım
İngiliz kadın magazin dergisi 'Take a Break'in yayınladığı bir sözleşme şaşkınlık yarattı.

Başlangıcı, imzalayacak kişinin adını yazması için boş bırakılan sözleşmenin giriş cümlesinde, 'sarhoş ya da ayıkken, garson, barboy ve jigolalarla konuşmayacağım, onlara karşı zayıf davranmayacağım' denildi. Esprili cümleleri de içerdiği dikkat çeken sözleşmede, Türkiye'de tatil yapacak orta yaş ve üzerindeki kadınların 8 sözü vermesi istendi:

* Yapılan iltifatlara inanmayacağım, nasıl olursa olsun, kendimi 21 yaşında hissedip gülünç duruma düşürmeyeceğim, gözlerim mutluluktan yıldızların arasında kaybolmayacak.

* Aşka odaklanmış liseli kızlar gibi ateşli olmayacağım. Garson, barboy ve jigoloların gözlerine, dudaklarına, saçlarına bakıp onlar hakkında yorum yapıp kimseyi sıkmayacağım.

* Tatilimi garson, barboy ve jigololara inanarak uzatmayacağım, daha sonra kimlerle birlikte olduklarını kontrol etmeyeceğim.

* Yukarıda belirtilen erkeklerle, aniden, bilmediğim bir düğünle ve parmağıma takılan plastik bir yüzükle evlenmeyeceğim.

* Kredi kartlarımı, bugüne kadar biriktirdiklerimi ve ailemden kalanları yukarıda belirtilen erkeklere vermeyeceğim. Birlikte dağ evine yerleşip, keçilere bakmayacak, yer yatağında uyumayacağım.

* Belirtilen erkeklere, annesinin kanser hastalığının tedavisi, dedesinin akan tavanını onarması, amcasının dönerci dükkanı açması, yakınlarının cenaze törenleri için para vermeyeceğim.

* Konsolosluklarda uğraşarak vize alıp Britanya'ya meteliksiz gelmesini sağlamayacağım.

* Belirtilen erkekler, genç kadınlarla birlikte olur ve beni ara sıra para, araba, giysi ve seks yapmak için ararlarsa şikayet edeceğim.

Derginin, tatilini Türkiye'de geçirecek orta yaş ve üzerindeki kadınlara, genç Türk erkeklerine para kaptırmalarını önlemek amacıyla hazırladığı sözleşme okuyanları gülümsetti. Dergi tarafından iki kez yayınlanan ve "Dedesinin akan tavanını onarması ve amcasına dönerci dükkanı açması için ona para vermeyeceğim', 'Bilmediğim bir düğünle ve parmağıma takılan plastik bir yüzükle onunla evlenmeyeceğim' gibi ilginç sözleri içeren 8 maddelik sözleşmeyi, binlerce kadının imzaladığı belirtildi.

Haftalık 'Take a Break' dergisi, geçen Temmuz ayından Eylül sonuna kadar, hemen her hafta, Bodrum ve Marmaris'te tatilini geçiren orta yaş ve üzerindeki İngiliz kadınların, para karşılığı jigololarla birlikte olduğunu, bazılarının da kanıp aşık oldukları, hatta uğruna yuva yıktıkları genç Türk erkeklerine servetlerini kaptırdıklarını ileri süren haberler yaptı. Dergi, Temmuz'un ilk haftasından Ağustos ortasına kadar yayımlanan 5 sayısını, yaşlı kadınların, Bodrum'da para karşılığı genç Türk erkekleriyle birlikte olduğunu ileri süren haberlere ayırdı. 'Seks Turizmi için Bodrum'u tercih ediyorlar', 'Seksin Ramboları Bodrum'da', 'Rambo ile Tango'yu yaşayın', '18 Pound verilen erkekler, kapanın elinde kalıyor', 'Aşkın ve seksin erkekleri Gümbet'te' başlıkları ile verilen haberlerde, 4 hafta üst üste Bodrum'daki bar ve diskolarda çalışan barmenlerin ve jigoloların saatlik 18- 40, gecelik ise 100- 250 pounda seks yaptıkları iddia edildi.

'GENÇ SEVGİLİSİ İÇİN 30 YILLIK KOCASINDAN BOŞANDI'

/_np/1019/6691019.jpgSöz konusu haberler yoğun ilgi görünce, 28 Ağustos tarihli sayısında, 'Toyboy'lara (kendisinden yaşça çok büyük kadınlarla birlikte olan genç erkek) karşı boykot başlattığını duyurdu. Dergi yönetimi, Marmaris'te tanıştığı 25 yaşındaki Türk gencine aşık olunca 30 yıllık kocasından boşandığını, tüm servetini de yalanlarına inanıp genç sevgilisine kaptırdığını söyleyen Kuzey İrlandalı 48 yaşındaki Josie Mc Clusky'nin iddialarına iki sayfa ayırdığı 4 Eylül sayısında ise 'Toyboy' boykotuna farklı bir boyut getirdi. Okuyucularına, Türkiye'ye tatile gidecek orta yaş ve üzerindeki kadınlara mutlaka imzalatmaları için hazırladıklarını belirttikleri 'Toyboy Sözleşmesi'ni 11'inci sayfasında yayınladı.

'LİSELİ KIZLAR GİBİ ATEŞLİ OLMAYACAĞIM'

Başlangıcı, imzalayacak kişinin adını yazması için boş bırakılan sözleşmenin giriş cümlesinde, 'sarhoş ya da ayıkken, garson, barboy ve jigolalarla konuşmayacağım, onlara karşı zayıf davranmayacağım' denildi. Esprili cümleleri de içerdiği dikkat çeken sözleşmede, Türkiye'de tatil yapacak orta yaş ve üzerindeki kadınların 8 sözü vermesi istendi:

BİNLERCE KADIN İMZALADI

Dergi, Marmaris'te tatilini geçirirken tanıştığı 'Toyboy' mağduru olduğunu iddia eden 46 yaşındaki bir İngiliz kadının açıklamalarını sayfalarına taşıdığı 11 Eylül sayısında ise aynı sözleşmeyi ikinci kez yayınladı. Bu kez, daha çok Türkiye'ye gidecek kadın tarafından imzalanmasının sağlanmasını istedi.

Sonunda Türkiye tatiline çıkacak kadın ve bir şahidinin, tarih belirterek imzalaması amacıyla ayrılan bölümün bulunduğu sözleşmenin, binlerce kişi tarafından imzalandığı belirtildi. Dergi yetkilileri, konuyla ilgili soruyu yanıtlarken, şunları söyledi:

"Sözleşmeyi hazırlarken Britanyalı kadınları esprili bir dille uyarmayı amaçladık. Net olarak kaç kişinin sözleşmeye imza attığını bilmek mümkün değil. Her hafta ortalama 1 milyon satan, dünyanın önde gelen kadın magazin dergisiyiz. Okuyucu sayımızın da 3 milyon civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Böyle bir dergide iki kez yer alan sözleşmenin binlerce kadın tarafından imzalandığını söylemek yanlış olmaz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder