22 Ekim 2008 Çarşamba

DUNYADAN KISA KISA...

RAHİP BOMBA YAPARKEN ÖLDÜ  
46 yıldır cuntanın yönettiği ülkede askeri rejime karşı mücadele eden bir rahip bomba yaparken öldü. Myanmar'da eski bir rahip, Yangon'un kuzeyindeki bir evde bomba yapmaya çalışırken meydana gelen patlamada öldü.
Myanmar'da iktidardaki cuntanın gazetesi New Light of Myanmar'da, kafası olmayan bir cesetin fotoğrafına yer verilirken, haberde, bu kişinin Thet Oo Win olduğu ve dün bomba yapmaya çalışırken öldüğü ifade edildi.

TALİBAN'DAN CEP TELEFONU ŞİRKETLERİNE MUHTIRA 
Taliban militanları, sinyallerin izlenmelerini kolaylaştırdığı gerekçesiyle cep telefonu şirketlerinden şebekelerini kapatmalarını istedi. Taliban sözcülerinden Zabiullah Mücahit, "Gazne'deki cep telefonu şirketlerinden gün boyunca sinyalleri kapatmalarını istedik, çünkü sinyaller savaşçılarımızın hayatını tehlikeye atıyor" dedi. Mücahit, şirketlerin sinyalleri bugünden başlamak üzere 10 gün durdurmalarını istedi. Taliban militanları, daha önce de ülkenin güneyinde bazı mobil telefon vericilerini tahrip etmişti.

BIG BROTHER TASARISI  
İngiltere hükümeti, olası terör saldırılarını önlemek için ülkede yapılan bütün telefon görüşmeleri, e-mail ve ziyaret edilen internet sayfaları hakkındaki bilgileri depolayacak dev veritabanı oluşturulması için tasarı hazırlıyor. Hükümetin uygulamak için üzerinde çalıştığı ve ‘olağanüstü hal yasaları' olarak uygulanması beklenen güvenlik önlemleri, ‘Big Brother’ politikasının hayata geçirilmesi olarak yorumlanıyor. The independent, hükümetin terör saldırılarını bahane ederek telefon görüşmeleri, e-mail ve ziyaret edilen internet siteleri hakkında bilgi depolayan dev veritabanı oluşturmayı planladığını yazdı.

YİNE ALBİNO VAHŞETİ
Büyü ve cadılık ritüelleri kurbanı olan küçük albino kız öldürüldü, bir kolu kesilerek alındı. Tanzanya'da yine bir albino öldürüldü. Albinizm hastası kişilerin (albino), genellikle büyücülük ve cadılık ritüellerinin kurbanı olduğu Tanzanya'daki resmi kaynaklar, 10 yaşlarındaki küçük bir kızın pazar akşamı ülkenin batısındaki köyünde öldürüldüğünü belirtti.

KIBRISLI LİDERLER YENİDEN BULUŞUYOR
Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla başlatılan kapsamlı müzakerelere devam edilecek. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, saat 10.00'da Lefkoşa'daki ara bölgede bir araya gelecek. İki lider görüşmede, 13 Ekim pazartesi günü görüşmeye başladıkları federal yürütme başlığı altında, başkanlık ve başkan yardımcılığı konularını ele almaya devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder