21 Ekim 2008 Salı

kisa kisa haber

Filipinli Rudy Santos, 55 yaşında ve 55 yıldır ölü ikizinin bedenini kendi bedeninde taşıyor.

Anne karnındayken ikizi ölen, ama ölü bedeni Rudy'nin bedenine yapışık olan ikizinin iki kolu ve bir bacağı Rudy'nin bedeninden dışarıya sarkıyor. İşte bu yüzden ona herkez "Octopus" ya da "Ahtapot Adam" diyor.

Bu durum Rudy'nin sağlığını fazla etkilemiyor ama yaşam kalitesini oldukça berbat ediyor. Ne rahat hareket edebiliyor, ne de doğru dürüst giyinebiliyor.

1970'li 1980'li yıllarda bedeninin bu garipliği sayesinde önce bazı televizyon şovlarında boy gösteren, sonra radyo programları yapan Rudy, artık giderek daha zor hareket ettiği için, çalışıp ekmek parasını kazanamıyor. Yardımlarla yaşamını sürdüren Rudy Santos sonunda zor da olsa, müthiş bir ameliyata hazırlanıyor.

Uzman cerrah Vicente Gomez'e başvuran Rudy, ünlü cerrahın yardımıyla 55 yıldır bedenine yapışık duran ölü ikizinden kurtulmaya çalışacak. Zor bir ameliyat olacağını söyleyen cerrah Vicente Gomez "Henüz bu ameliyata dayanıp dayanamayacağını bilmiyoruz. Ölü ikizinin kafasının bir kısmı Rudy'nın göğüs kafesinde. Gerçi o kafa gelişmemiş, küçük ve sadece yarısı mevcut. Ama Rudy'nin bedenine yapışık duran iki kol ve bir bacak da kesilecek. Ayrıca Rudy'nin bir bacağı, diz altından sonrası gelişmemiş ve buna da bir müdahale gerekebilir" diyor.

Rudy Santos, dünyada, parazit yapışık ikizini kendi bedeninde taşıyan en yaşlı kişi. Bu son derece ender rastlanan bir durum.

DÜNYADAN KISA KISA...

SARHOŞ İNGİLİZ PİLOT TUTUKLANDI
San Francisco'ya ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan heyecanlı İngiliz pilot, uçuştan önce içki içtiği gerekçesiyle tutuklanarak, işten kovuldu. Olay, pilotun dikkat çeken davranışları üzerine iş arkadaşlarının polisi araması sonucu ortaya çıktı. United Airlines pilotu, Londra Heathrow Havalimanı '1' numaralı terminalinden San Francisco'ya havalanmak üzere iken polis tarafından son anda tutuklandı. Aşırı alkollü olduğu tespit edilen 40 yaşındaki pilot, 'uçuş güvenliğini tehlikeye atmaktan' suçlu bulundu. San Francisco'ya ilk defa uçacağı bildirilen, adı açıklanmayan yardımcı pilotun 2 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği bildirildi. 
 
İRAN'DAN ŞOK CASUSLUK AÇIKLAMASI
İran ülkenin orta kesimlerindeki Natanz uranyum zenginleştirme tesisi yakınında iki casus güvercin yakaladığını açıkladı. İran'da yayımlanan bir gazete, güvenlik güçlerinin ülkenin orta kesimlerindeki Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin yakınında iki "casus güvercin" yakaladığını bildirdi. İtimadı Milli gazetesinin haberine göre, güvercinlerden biri uranyum zenginleştirme tesisi yakınlarındaki Kaşan'da bir gül suyu fabrikasında ele geçti. Gazete, kuşun metal bir yüzük ve kamufle edilmiş kablolar taşıdığını yazdı.

ALTIZ DOĞURDU REKOR KIRDI  
Dört kız iki erkek doğuran kadın 4 milyarda bir olacak bir rekora da imza atmış oldu.
Almanya'nın başkenti Berlin'de bir kadın altız doğurdu. Charite hastanesinden yapılan açıklamada, 4 kız ve 2 erkek bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve ağırlıklarının 800 ile 900 gram arasında değiştiği bildirildi.Altız doğurma olasılığı 4.4 ila 4.7 milyarda bir olarak hesaplanıyor. Almanya'da en son 1986 yılında Münih kentinde altız doğmuştu. Ancak anne ve çocuklardan biri daha sonra hayatını kaybetmişti. 

ÇOCUKLARI BEKLEYEN TEHLİKE  
İnternet önemli bir bilg kaynağı ancak çocukların dörte üçünü büyük bir tehlike bekliyor. İnternete giren her dört çocuktan üçünün, sitelerdeki şiddet ve cinsel içerikli görüntülerle karşılaşarak bundan rahatsız olduğu belirtildi. Çocukları koruma amaçlı İngiliz yardım kuruluşu NSPCC'nin yaptığı ankete katılarak oy kullanan 497 kişiden 377'si internet görüntülerinden rahatsız olduğunu kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder